Голова Верховної Ради Автономної Республіки Крим Анатолій ГРИЦЕНКО переконаний, що заява мера Москви Юрія ЛУЖКОВА про безпідставність передачі Криму Україні має деструктивний характер.

Про це УНІАН повідомила прес-секретар голови Верховної Ради АРК Алла ГОРЄВА.

«Територія Криму є невід`ємною складовою частиною держави Україна, - заявив голова кримського парламенту. – Будь-який перегляд кордонів двох дружніх держав може привести до непередбачуваних і небезпечних наслідків». За словами А.ГРИЦЕНКА, мусирування цієї теми лише створює напруженість у двосторонніх відносинах.

Відео дня

«Що стосується термінів базування на території кримського півострова Чорноморського флоту Російської Федерації, то ця проблема, на мій погляд, може бути розв`язана тільки на міждержавному рівні між Україною і Росією», - заявив кримський спікер.

Голова кримського парламенту також вважає, що сьогодні кращою політикою в збереженні і зміцненні дружніх зв`язків між Україною і Росією повинен стати всесторонній розвиток торговельно-економічного і гуманітарного партнерства, направлений на підвищення життєвого рівня народів двох країн.

Як повідомлялося, лідер московського списку кандидатів «Єдиної Росії», мер Москви Юрій ЛУЖКОВ нещодавно на зустрічі з виборцями заявив, що ЧФ РФ повинен назавжди залишатися «в російському місті Севастополі», і в черговий раз висловив переконання, що Крим безпідставно переданий Україні.