Народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна Самооборона", голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа ДЖЕМІЛЄВ вважає, що говорити про українізацію у Криму не доводиться, бо на півострові "придушується усе українське і кримськотатарське".

Про це повідомляє офіційний сайт блоку НУ-НС.

"Комуністи знову повторюють старий прийом. Вони не придумали нічого нового з моменту проголошення незалежності України - проголошують то незалежність Криму, то приєднання до Росії. Очевидно, це черговий піар, хоча вони знають, що ніяких наслідків ця заява не матиме", - сказав М.ДЖЕМІЛЄВ, коментуючи заяву Компартії України про необхідність приєднання АР Крим до союзного договору Росії та Білорусі.

Відео дня

"Крим достатньо проросійськи налаштований, тому вони хочуть на цьому підняти свою популярність і більш нічого. Заяви про насильницьку  українізацію  Криму  - теж піарний і цілком вигаданий хід, - сказав М.ДЖЕМІЛЄВ. - Говорити про українізацію не доводиться, бо в Криму придушується усе українське і кримськотатарське. 90% шкіл на території Криму - російські, телебачення - на 100 % рсосійськомовне, тому сьогодні можна говорити лише про русифікацію півострова".