Поліна Добрякова ще погано говорить, не вміє читати й писати, а вже створила десятки картин. І кожну закінчену картину вона розчісує гребінцем — щоб було гарно. Розчесані полотна маленької художниці колекціонери купують просто на виставці.

З дитячого садка – на свою персональну виставку – маршрут чотирирічної харківської художниці Поліни Добрякової. Дівчинка бере за руку відвідувачів експозиції та розповідає, що намальовано на полотні – кішка, буря чи танець квітів. Дорослі розгублено всміхаються. Їм важко повірити, що все це намалювала дівчинка, яка ще навіть погано говорить.

Картини Полінка малює гуашшю, а роль пензлика можуть виконувати руки, ноги, зубна щітка чи будівельний валик. Наприкінці обов’язково причеше гребінцем — аби було красиво. Батьки кажуть, що свою долю дочка вибрала сама, коли їй був усього один рік.

Відео дня

"Мы поставили перед нею фломастери, фонетоскоп, підручник математики, глобус. Вона взяла фломастери. Я купила фарби, вона малює і її не чути, й не видно", - зазначає Марина Пономаренко, мама художниці.

Для Поліни малювання – поки звичайна гра. Назви картинам вигадує під настрій, коли побачить, що на малюнку казковий букет квітів чи вечірня гроза. Правда, цю гру оцінили колекціонери й просто на виставці купують картини.

За матеріалами "Факти", ICTV