У штаті Орегон кінь виступив позивачем у судовому розгляді / фото Animal Legal Defense Fund

В американському місті Хіллсборо, штат Орегон, восьмирічний кінь, є стороною в судовому процесі. Від імені коня подано позов проти його колишнього господаря, який над ним знущався.

Про це повідомляє Фонд правового захисту тварин, який представляє інтереси тварини в суді. У фонді відзначають, що позов є новаторським, і в разі успіху встановить, що тварини мають законне право подавати до суду на своїх кривдників.

Читайте такожКанадець за допомогою бензопили врятував цілий район від "скажених" криків павичів (відео)
"Закон Орегона вже визнає право бути вільним від жорстокості – цей позов просто розширює засоби правового захисту, доступні, коли порушують законні права тварин", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Коню, від імені якої подали позов, дали символічне ім'я- Правосуддя. Повідомляється, що коли його виявили зоозахисники, він був виснаженим і страждав від обмороження і вошей. Господар Правосуддя не доглядав за ним протягом кількох місяців.

У повідомленні говориться, що законодавча влада і суди Орегона були лідером у визнанні того, що тварини є розумними істотами, які займають унікальне положення у законі. Верховний Суд штату Орегон, наприклад, вже визнав, що тварини повинні розглядатися як окремі "жертви" у кримінальних справах про жорстоке поводження з тваринами. Тим не менш, існуючі закони все ще класифікують тварин як власність.

Як повідомляв УНІАН, у миколаївському зоопарку бродячі собаки загризли чотирьох альпак. Співробітники зоопарку звинувачують охоронну фірму, працівники якої не помітили проникнення собак на територію.