REUTERS

Президент США Дональд Трамп написав у Twitter, що Місяць - це частина Марса. У мережі жартують над публікацією і намагаються розібрати, що політик мав на увазі.

Наприкінці 2018-го глава Роскосмосу Дмитро Рогозін заявив, що Росія збирається полетіти на Місяць для того, щоб перевірити, чи дійсно там були астронавти США.

Читайте такожКіт Ларрі з офісу Мей використовував лімузин Трампа у своїх цілях

Відео дня

Днями президент США Дональд Трамп опублікував в Twitter не менш суперечливу заяву з приводу Місяця: за його словами, природний супутник Землі - це частина Марса.

«Незважаючи на всі гроші, які ми витрачаємо, NASA не має говорити про політ на Місяць - ми зробили це 50 років тому. Вони повинні бути зосереджені на набагато важливіших речах, які ми робимо, в тому числі на Марсі (частиною якого є Місяць), обороні і науці!», - написав Трамп.

В мережі почали гадати, що мав на увазі американський президент, оскільки заява суперечить науці: Місяць - це супутник, який знаходиться на орбіті Землі, а Марс - це окрема планета, яка також має два своїх супутники, зазначає НВ.

У ЗМІ пишуть, що, найімовірніше, Трамп мав на увазі політ на Марс за допомогою космічної станції на Місяці, що і входить в довгострокові плани NASA. Але в такому разі незрозуміло, чому президент США написав, що про польоти на Місяць потрібно забути.

Як повідомляв УНІАН, NASA вже почало підготовку до будівництва орбітальної станції на Місяці. Державне космічне агентство підписало контракти з кількома приватними компаніями і планує висадити людей на Місяці в 2024 році.