Американський футболіст Шей Вертс / фото REUTERS

Американський футболіст Шей Вертс міг отримати тюремний термін за перевезення наркотиків. Поліцейський, який зупинив його, переплутав пташиний послід, в якому була вимазана кофта спортсмена, з кокаїном.

"Це не пташиний послід, хлопець. Ми знаємо, як він виглядає", - заявив Шию офіцер, який раніше зупинив його за перевищення швидкості.

Читайте такожУ Сіднеї автомобіль з сотнями кілограмів наркотиків врізався в поліцейське авто (відео)

Спочатку хлопцю просто загрожував штраф - він їхав зі швидкістю близько 120 кілометрів на годину. Коли поліція попросила його зупинитися, Шей поїхав далі, пише НВ з посиланням на Washington Post.

"Ви знаєте, що коїться довкола. Без образ, але мені було не зовсім комфортно, офіцер", - відразу після цього футболіст зателефонував в 911 і пояснив, що не хотів зупинятися в темному і незручному місці. Тому Шей хотів доїхати до містечка, де і планував поговорити з правоохоронцями.

Після зупинки поліцейські швидко помітили "білу субстанцію" на капоті автомобіля. Також вона виявилася у нього на кофті. Експрес-тест двічі показав наявність в ній наркотиків, після чого спортсмену зачитали його права.

На спроби пояснити, що він всього лише намагався відмити пташиний послід з капота ніхто не реагував: "Хіба що птах винюхав весь кокаїн", - заявив один з поліцейських.

Через кілька днів з Шия зняли всі звинувачення. Експертиза підтвердила слова футболіста - на капоті і на кофті насправді був пташиний послід.

Користувачі вважають, що експрес-тест міг зреагувати на хімікати із миючого засобу.