Гончарук феєрично "влетів" на сцену під час презентації "Дії" / фото kmu.gov.ua

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук на презентації мобільного застосунку "Дія" перед виходом на сцену послизнувся на сходах і ледь не впав.

"Я сподіваюсь, це остання невдача наша за сьогоднішній день. Доброго ранку, друзі", - почав свій виступ Гончарук, коментуючи невдалий вихід на сцену. 

Нагадаємо, відповідна презентація застосунку відбулася у КВЦ "Парковий" 6 лютого. Участь у презентації, окрім Гончарука, взяли президент України Володимир Зеленський та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Куратором цього проєкту був міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, однак на презентації його не було через хворобу. 

Читайте такожДержава у смартфоні: Мінцифри презентувало мобільний додаток "Дія" (відео)

Наразі застосунок уже можна завантажити із Play Market для користувачів операційної системи Android. В App Store для власників техніки Apple додаток доступний лише за посиланням.

Нагадаємо, у тестовому режимі застосунок запрацював 16 грудня. Першим кроком були електронні права та технічний паспорт.

Також вперше в Україні стартує національна кампанія з цифрової грамотності – під час неї планують навчити 6 млн українців. Навчання буде відбуватися на платформі "Цифрова освіта". На ній пропонується новий формат навчання – освітні серіали. Як зазначається, наразі їх три: базовий із цифрової грамотності, для вчителів і для батьків "Безпека дітей в інтернеті".