В Харкові поліцейським намагались дати хабаря / Facebook - Патрульна поліція Харківської області

В Харкові чоловік викликав поліцію задля розваги, а коли патрульні почали складати на нього адміністративний протокол, спробував дати їм хабаря. Тепер жартівнику загрожує кримінальна відповідальність.

Читайте такожУ Києві станції метро відновили роботу після неправдивого повідомлення про мінування

Як повідомляє у Facebook прес-служба Патрульної поліції Харківської області,  екіпаж патрульної поліції прибув на скаргу в Слобідському районі. Заявник повідомив, що йому стало сумно і в такий спосіб він вирішив себе розважити та поспілкуватись з поліцейськими.

Відео дня

Патрульні повідомили чоловіку, що на нього буде складний адміністративний матеріал згідно статті 183 КУпАП (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб).

Тоді чоловік почав пропонувати поліцейським хабар у 50 долларів США. Ті відповіли категоричною відмовою та неодноразово попередили про настання кримінальної відповідальності за пропозицію хабаря. Втім, порушник наполягав, і врешті-решт спробував покласти купюру до кишені поліцейської.

Епізод зафіксували нагрудні бодікамери патрульних, після чого на місце викликали слідчо-оперативну групу. Слідчий розгляне питання про кваліфікацію дій громадянина за ст.369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Раніше на Сумщині поліція затримала 55-річного чоловіка, який зробив неправдиве повідомлення про замінування одного з мостів області на автошляху в харківському напрямку.

За словами затриманого, повідомити про замінування він вирішив через те, що не може знайти собі роботу і йому «все набридло».