Правоохоронці були змушені перевіряти кілька мостів на автошляху / фото УНІАН

На Сумщині поліція затримала 55-річного чоловіка, який зробив неправдиве повідомлення про замінування одного з мостів області на автошляху в харківському напрямку.

Як поінформували УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Сумській області, 28 січня близько 14:30 на спецлінію «102» зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що «на харківському автошляху заміновано міст», а своє повідомлення анонім супроводжував нецензурною лайкою та образами на адресу поліції.

Перевіряти інформацію про мінування мостів відразу розпочали правоохоронці кількох відділів поліції області, оскільки в повідомленні не було вказано, який саме міст заміновано. На автошляху в харківському напрямку таких нараховується кілька.

Відео дня

В ході обстеження мостів в обласному центрі, Тростянецькому та Охтирському районах факт їхнього замінування не підтвердився.

Одночасно з пошуком вибухівки поліція вела розшук і чоловіка, який повідомив про мінування. За кілька годин його викрили та затримали.

«Мінером» виявився 55-річний житель с. Верхня Сироватка Сумського району. Чоловік зловживає спиртним. За словами затриманого, повідомити про замінування він вирішив через те, що не може знайти собі роботу і йому «все набридло».

Під час проведення обшуку в його будинку слідчі вилучили телефон, з якого і було повідомлено про замінування.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.