С-Пб

Про це повідомляє телеканал ABC 7.

Причиною затримання стала відмітка в паспорті про те, що політик відвідував у 2014 році Іран. При цьому наголошується, що Бунневік, якого близько години не випускали з терміналу, прилетів у США з Європи.

Читайте такожМедведєв "породив" 2 із 10 топ-мемів 2016 року за версією Google

Відео дня

«Звичайно, я розумію побоювання щодо того, що в країну можуть проникнути терористи. Однак, щоб відпустити мене, досить було побачити мій дипломатичний паспорт, в якому написано, що я був прем'єр-міністром», - зазначив політик.

За інформацією телеканалу, 40 хвилин колишній глава норвезького уряду провів у приміщенні для прибулих з африканських та близькосхідних країн, ще 20 хвилин його допитували щодо поїздки в Іран, вчиненої ним три роки тому. Тоді він брав участь у конференції щодо захисту прав людини.

За словами Бунневіка, він не пов'язує затримання і допит з недавніми указами американського президента Дональда Трампа про посилювання імміграційної політики США. На його думку, це результат розпорядження щодо протидії терору, підписаного колишнім президентом Сполучених Штатів Бараком Обамою після терактів в Парижі в листопаді 2015 року.

Бунневік очолював уряд Норвегії з 1997 по 2000 рік і з 2001 по 2005 рік.