ЧерепахаУ суботу, 4 липня, у Київському зоопарку відзначатимуть День Черепахи.

Акція проходить уже шостий рік поспіль та присвячена захисту і підтримці єдиного виду черепах, що мешкає в Україні у природних умовах - болотяної черепахи, повідомляє прес-служба Київського зоопарку.

Фахівці зазначають, що хоча болотяні черепахи населяють великі території, їхня чисельність помітно знизилася в останні роки. Вони занесені у Міжнародну червону книгу Всесвітнього союзу охорони природи (IUCN) як вид, що знаходиться під загрозою зникнення. Болотяна черепаха також внесена до списку рідкісних видів тварин Європи.

Відео дня

Велика кількість черепах незаконно відловлюється і продається для утримання у неволі, де хворіє і гине від неправильного поводження.

Відвідувачі столичного зоопарку у День Черепахи зможуть дізнатися про життя черепах, а також про те, чому їх не можна відловлювати в природі та купувати на пташиних ринках. Водночас, ті хто вже має черепах вдома, матимуть змогу отримати відповіді на всі запитання щодо їхнього утримання.

Крім того, 4 липня у Київському зоопарку працюватиме Школа гончарного мистецтва, де усі бажаючі матимуть змогу зліпити фігурки черепах та інші вироби з глини. Також буде проведено конкурс дитячого малюнку на асфальті «Черепаха Тортіла».