Які продукти корисні для шкіри / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Коли справа доходить до поліпшення здоров'я шкіри, багато хто зосереджується на виборі косметологічних засобів, випускаючи з уваги те, яку роль у цьому відіграє дієта. Як пише food.ndtv.com, у вашій коморі можуть ховатися дивовижні індійські корисні суперпродукти, які схвалюють дерматологи.

"Харчування тісно пов'язане зі здоров'ям шкіри. Звички харчування можуть відновити пошкоджені шкірні покриви або ж навпаки призвести до їхнього пошкодження", - підкреслюється в дослідницькій статті Національного інституту охорони здоров'я США (NIH) 2020 року.

Дерматологиня Джушья Бхатія Сарін назвала 5 індійських суперпродуктів для здоров'я шкіри:

Відео дня

Помідори. За словами фахівця, помідори містять лікопін - антиоксидант, що уповільнює старіння. Вона рекомендує вживати помідори в приготованому вигляді.

Овес. Як зазначила лікарка, овес дуже багатий на клітковину, він може стати чудовим варіантом сніданку для тих, у кого шкіра схильна до прищів.

Арахіс. Ця хрустка закуска сповнена лізину - амінокислоти, яка допомагає виробляти колаген, додала доктор Сарін.

Шпинат. Цей продукт багатий на цинк, який також чудово підходить для шкіри, схильної до прищів, розповіла лікарка. Крім того, шпинат містить зеаксантин, який уповільнює старіння і вирівнює тон шкіри.

Куркума. Ця спеція містить куркумін, який бореться з вільними радикалами, що стомлюють шкіру, зазначила Сарін.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, який сир найкорисніший для здоров'я серця.

Вас також можуть зацікавити новини: