Новая пицца для военных может храниться три года / gotuemo.com

«Ви можете три роки зберігати піцу в прямому сенсі слова на прилавку і вона все одно залишиться їстівною», - заявили представники Науково-дослідного центру Армії США в Натикі, що займається спорядженням та харчуванням військовослужбовців.

Як пише Лента.ру, створення «вічної піци» зайняло близько двох років. Головна проблема, з якою довелося зіткнутися вченим, полягала в тому, що волога від начинки піци переходила в тісто, що створювало умови для появи цвілі і хвороботворних мікробів. Щоби подолати надмірну вологість, вчені збільшили вміст вологовтримуючих продуктів - цукру, солі і сиропу.

Крім того, для створення піци з настільки тривалим терміном придатності довелося змінити кислотність томатного соусу, сиру та тіста, щоб знизити швидкість окислення і уповільнити розмноження бактерій. Максимально довгому збереженню піци в їстівному вигляді сприяє і спеціально розроблена металізована упаковка.

Відео дня

Читайте такожАрмія США почала випробування «розумного» прицілу з Wi-Fi

Піца входить в число страв, які американські військові найбільш часто просять включити у їх похідні раціони, проте раніше зробити це не представлялося можливим через обмежений термін придатності цього продукту.