ГАИ: Чаще всего женщины-водители попадают в аварии из-за попыток накраситься за рулем

Найчастіше жінки потрапляють в ДТП через спробу нафарбуватися за кермом, з'ясували в ДАІ. Також причиною ДТП є керування авто в тісному одязі або незручному взутті. Про це повідомляють РИА Новости. 

УГІБДД Ставропілля напередодні 8 березня повідомило, що найчастіше жінки-водії потрапляють в аварії через спробу нафарбуватися за кермом.

"Фарбуються за кермом, закривають заднє скло та передню панель автомобіля різними предметами, керують авто у тісному одязі або незручному взутті", - перераховує управління основні причини ДТП.

Відео дня

Читайте такожПісля шлюборозлучного процесу чоловіки більше схильні до депресій

Також, за спостереженнями ДАІ, водіїв нерідко "забувають включати покажчики поворотів, при русі автомобіля заднім ходом дивляться вперед, а не назад, відволікаються від керування авто, реагуючи на тих, хто сигналить".

У той же час управління просить не вважати всіх жінок невмілими водіями: "Поведінка на дорозі залежить більшою мірою не від статі, а від характеру, темпераменту та, звичайно, досвіду водіння".

Читайте такожТри тисячі японок оголосили секс-бойкот чоловікам, які голосували за губернатора Токіо

Більше того, жінки, як зазначено в прес-релізі, "більше схильні до дотримання ПДР". Так, у 2013 році на Ставропіллі було зареєстровано майже 2,4 тисячі ДТП з вини водіїв-чоловіків і лише 276 з вини водіїв-жінок.

"Для переважної більшості жінок автомобіль - це засіб пересування, а не засіб отримання адреналіну. За статистикою, жінок, які сідають за кермо в нетверезому стані, менше в рази", - наголошується в повідомленні.