Оточуючі можуть непомічати, що ви перебуваєте в розпачі / ua.depositphotos.com

Коли справа доходить до оцінки чийогось рівня щастя, ми часто помиляємося. Неприємно скаржитися і хандрити, тому ми вчимося імітувати блаженство, проте всередині ми можемо розриватися від відчаю. У той же час усвідомлення того, що ви нещасні, - це перший крок до відновлення вашого благополуччя.

Hack Spirit наводить 7 ознак того, що ви глибоко нещасні в житті, навіть якщо оточуючі цього не помічають.

1) Ви постійно втомлені

Ви прокидаєтесь втомленими, незважаючи на те, що виспалися напередодні? Ви проводите більшу частину вихідних горизонтально? Ви лежите на дивані, коли закінчите роботу, і вам важко встати?

Відео дня

Коли ми незадоволені своїм життям, наша енергія падає, тому ми діємо в режимі виживання. У вас не буде прагнення до занять, які могли б допомогти вам відновити сили, і немає витривалості для планування майбутнього.

2) Ви перестали спілкуватися

Ще одним тривожним сигналом є тенденція відмовитися від громадської діяльності або ізолювати себе від друзів і сім'ї. Адже якщо у вас мало енергії, ви, ймовірно, не захочете витрачати її на інших людей.

Таким чином, ви залишаєтесь вдома більшу частину ночей, перестаєте виходити на вихідні і майже не відповідаєте на повідомлення від своїх близьких.

Якщо ви інтроверт або мало гуляєте, ваші близькі можуть навіть не помітити змін у вашій поведінці. Проблема в тому, що ми соціальні істоти і відчуття відключеності і самотності тільки посилить ваш сум.

3) Ніщо не викликає у вас інтересу

Втрата інтересу до діяльності, яка колись приносила вам радість, також може сигналізувати про те, що ви глибоко нещасні в житті. Якщо вас більше не цікавлять ваші улюблені заняття, ви більше ними не займаєтесь, що лише посилює ваші страждання.

4) Ви перебуваєте в стані постійної дратівливості

Вам хочеться на всіх накинутися, ваше терпіння вичерпується, і найменша незручність може вивести вас з себе.

5) Ви намагаєтеся заглушити свій мозок

Коли ви глибоко нещасні, у вас є потужний імпульс заспокоїти свій мозок, щоб він більше не надсилав сигнали лиха. В результаті ви намагаєтеся шукати способи піти від реальності.

Зловживання алкоголем або наркотиками, зависання в соцмережах - все це способи відволіктися і підсвідома спроба уникнути зіткнення з вашим прихованим нещастям.

6) Ви відчуваєте себе застряглими

Багато глибоко нещасних людей відчувають себе в пастці своїх нинішніх обставин. Це відчуття застою може проявлятися в різних аспектах життя, таких як кар'єра, стосунки чи особистісний ріст.

Ви відчуваєте, що не прогресуєте суттєво, і це лише ще більше засмучує вас. Крім того, ви можете почати сумніватися в сенсі своїх дій і життя в цілому.

7) Ви перестали піклуватися про себе

Нещастя впливає на людей по-різному, але явною ознакою того, що щось не так, є нехтування правилами догляду за собою. У вашій квартирі стає безлад. Ваш холодильник порожній. Ви запізнюєтеся з оплатою рахунків. Ви ледве пам'ятаєте, коли востаннє приймали душ. Досягнення цієї точки означає, що ви, мабуть, перестали бути добрими до себе.

Якщо ви резонуєте з перерахованими вище ознаками, почніть з звернення за підтримкою до близьких. Потім складіть план того, як знову запалити в собі "іскру життя". Можливо, ви зможете взяти відпустку, відновити стосунки з людьми, які для вас важливі, або знову відкрити для себе старі захоплення, які приносять вам радість.

Єдине неправильне, що ви можете спробувати, - це нічого не робити.

Раніше ми вже писали про ознаки, які свідчать про те, що людина нещасна, навіть якщо сама цього не усвідомлює.

Вас також можуть зацікавити новини: