Ніколь Джордан почала жити в дорозі наодинці в жовтні 2019 року / колаж УНІАН, фото instagram.com/nicole_jor

Шукачка пригод Ніколь Джордан, яка багато років живе у своєму автомобілі, вважає, що це "весело", коли стає рутиною. Але один з кількох недоліків, якими вона поділилася з іншими автомобілістами, - необхідність рано лягати спати в морозні зимові ночі.

Джордан пише про свій захоплюючий досвід життя в невеликому пересувному просторі у своєму блозі "Авокадо в Альпах", передає The Sun. Вона також поділилася порадами щодо того, що жінка повинна знати, подорожуючи сама.

"Я почала жити в дорозі наодинці в жовтні 2019 року... є багато цінних порад, які мені хотілось би знати заздалегідь... Навіть у такому маленькому просторі мені можуть знадобитися дні, щоб знайти потрібні речі", - зазначає дівчина.

Відео дня

"Добре харчуватися, займатися фізичними вправами, ходити на роботу та спілкуватися з друзями - це те, що я ціную у своєму житті, і насправді у мене з'явилася можливість підтримувати ці звички в дорозі, паралельно з роботою", - каже Джордан.

Однак недоліком є те, що, будучи самопроголошеним "екстравертом", який любить спілкуватися з друзями, вона "багато часу проводить на самоті".

"Як екстраверт, я борюся з самотністю, і я чула, що навіть інтроверти теж це роблять. Живучи в дорозі, може знадобитися час, щоб сформувати групу друзів, з якими ви ладите і яким довіряєте. Для мене найпростіше, коли я деякий час тусуюся в одному місці, але якщо я регулярно пересуваюся, мені важче зберегти цю спільноту", - каже шукачка пригод.

Вона додала, що, на жаль, часто буває так, що можна побудувати хороші відносини з людьми на тиждень, а потім ніколи їх більше не побачити. "Щоб звикнути, потрібен час", - зазначає Джордан.

Ще одна складність - пристосуватися до похмурих зимових днів, коли дні короткі й прохолодні.

"Морозні ночі, короткі дні з меншою кількістю сонячного світла і, як правило, менша кількість людей, що живуть на дорогах, роблять зиму найважчим часом року для такого способу життя", - зазначає мандрівниця.

"Хоча їздити по різних гірськолижних курортах - це чудово, я опинялася в ліжку близько 5 години вечора, тому що це єдиний спосіб зігрітися, а сонця вже немає. Це посилює самотність, а також мені стає важче мотивувати себе щось робити, коли я прокидаюся, а на вулиці 10 градусів", - говорить Джордан.

Щоб допомогти іншим, хто бажає повторити свій спосіб життя, Джордан, яка прожила кілька років у своєму Subaru Forester, поділилася кількома порадами. Наприклад, в холодну зимову пору року вона слідує за гарною погодою.

"Як жінка-одиначка, я заздалегідь вивчаю, де збираюся припаркуватися на ніч, і планую маршрут виходу", - каже Джордан. Нижче - її основні поради для тих, хто тільки починає подібний спосіб життя:

  • Залишайтеся гнучкими: складні погодні умови, перекриття доріг, поломки і випадкові події завжди виникають в дорозі.
  • Обслуговуйте свій автомобіль: запишіться на технічне обслуговування вашого автомобіля, щоб звести до мінімуму ймовірність випадкової поломки або серйозної проблеми.
  • Знайте деякі основи: подорожуючи наодинці, Джордан навчилася міняти фари, перевіряти масло, міняти акумулятор і шини.
  • Купіть хорошу акумуляторну батарею - вона стане вашим рятівником при зарядці телефонів і гаджетів у дорозі. "Сонячні панелі також є чудовим варіантом для підключення більшої кількості пристроїв", - сказала вона.
  • Майте план виходу: де б Джордан не розбила табір, вона завжди паркує машину в тому напрямку, який дозволяє їй стрибнути на переднє сидіння і негайно виїхати, якщо це необхідно. "Я також сплю, тримаючи ключі, окуляри, налобний ліхтар та ніж поруч зі мною на випадок, якщо мені потрібно швидко реагувати на щось", - додала вона.
Півтора роки тому Джордан поміняла свій "будинок на колесах" / фото instagram.com/nicole_jor

Життя в машині - інші випадки

Як повідомляв УНІАН, раніше мешканка Німеччини Леоні Мюллер вирішила вести кочовий спосіб життя і жити весь час у поїздах. І це вийшло їй дешевше, ніж оренда квартири. Вона любила свій спосіб життя і стверджувала, що відчувала себе так, ніби "завжди була у відпустці".

А після закінчення навчання в 2020 році Леоні відмовилася від життя на рейках і замість цього вирішила жити на колесах, перетворивши VW Crafter 2015 року в невеличкий будинок.

Вас також можуть зацікавити новини: