Отвори в кулінарній лопатці або ложці потрібні для практичності / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Абсолютно всі господині на своїй кухні тримають безліч різних пристосувань для готування. Це не тільки виделки, ножі і ложки, але і різної форми лопатки. Деякі з них на своїй поверхні мають отвори - УНІАН з'ясував, для чого дерев'яна ложка з діркою або лопатка з перфорацією.

Навіщо дірка в дерев'яній ложці 

Як правило, для приготування тих чи інших страв господині користуються двома видами кухонного начиння - спеціальними великими ложками і лопатками. Перші можуть бути цільними, але також часто виробники їх оснащують дірками. Якщо ви до сих пір не знаєте, для чого потрібна дерев'яна ложка з діркою, то запам'ятовуйте лайфхак.

Досвідчені господині перераховують, для чого потрібна ложка з дірочками:

Відео дня
  • дістати ягоди з компоту;
  • виловити яйця з киплячої води;
  • зібрати піну з бульйону;
  • зачерпнути пельмені або макарони, залишивши воду в каструлі.

Виходить, що всього за допомогою однієї такої ложки з дірочками у вас вийде помітно полегшити собі життя. Це зручно, по-перше, тому що у випадку з макаронами або пельменями не потрібно використовувати друшляк, а по-друге, вам вдасться прибрати піну з того ж бульйону без нервів (часто шматочки піни все-таки залишаються в каструлі).

Для чого потрібна лопатка з діркою

Другий момент, який потрібно обговорити - це те, для чого потрібна лопатка з дірочками. Шеф-кухарі стверджують, що під час смаження продуктів, що особливо рясно випускають сік, краще використовувати саме такі лопатки. Вся справа в тому, що коли ви перевертаєте продукт або перекладаєте його зі сковороди на тарілку, зайве масло і жир просочуються крізь отвори в лопатці і стікають вниз. Таким чином непотрібні складові не потрапляють в блюдо, а ви вживаєте більш смачну їжу.

До того ж, лопатки з перфорацією забезпечують доступ повітря до шматка м'яса або риби, що позначається позитивно на підсумкових смакових особливостях страви. Такі лопатки більш делікатні, так що, можете бути впевнені - з ними у вас вийде акуратно перевернути шматок на сковороді або перенести його на тарілку, не пошкодивши.

Вас також можуть зацікавити новини: