Ваші брови можуть багато розповісти про ваше здоров'я / УНІАН

Вчені розповіли, що стан ваших брів може розповісти про ваше здоров'я і вказати на різні проблеми - від гормональних до аутоімунних порушень.

Від проблем зі щитовидною залозою і шкірними захворюваннями до алопеції - брови можуть розповісти багато про що, пише The Sun.

1. Гіпотиреоз

Відео дня

Витончення брів, особливо на кінцях, може свідчити про гормональний стан, відомий як гіпотиреоз - коли щитовидна залоза не виробляє достатньо гормонів.

Це може призвести до уповільнення багатьох функцій організму та зміни процесу переробки жиру.

2. Псоріаз

Деякі шкірні захворювання, такі як псоріаз, також можуть змінити колір брів.

При цьому шкіра навколо брів стане шорсткою, свербить і лущиться, що може призвести до зупинки росту волосся.

3. Алопеція

Якщо ви помітили невеликі ділянки випадіння волосся на бровах, ви можете страждати від алопеції.

Це відбувається, коли клітини помилково атакують волосяні фолікули, не даючи їм виробляти більше волосся. Причина цього захворювання невідома, але вважається, що його можуть спровокувати дефіцит заліза і стрес.

4. Дефіцит харчування

Загальне витончення брів може свідчити про те, що ви їсте неправильно або недостатньо визначених продуктів.

Згідно з дослідженням 2017 року, нестача жирних кислот, які містяться в рибі, горіхах і насінні, в організмі може викликати випадання волосся на бровах. Нестача біотину та цинку також може призвести до витончення волосся та випадання волосся на тілі.

Раніше дослідники розповіли, що форма і густота брів можуть розповісти багато про особливості характеру людини. Так, густі брови говорять про волелюбність, а тонкі - про невпевненість в собі.

Вас також можуть зацікавити новини: