Київ "назвали" Москвою / скріншот відео

Німецький телеканал Das Erste допустив конфуз у прямому ефірі, супроводивши включення кореспондентки з Майдану Незалежності в Києві титром "лайв з Москви".

Відеосюжет досі доступний на сайті телеканалу. У ньому йдеться про візит глави німецького МЗС Анналени Бербок до Києва 7 лютого. Як відомо, в ході візиту німецького дипломата було скасовано її зустріч з українським президентом Володимиром Зеленським, ЗМІ вже назвали причини.

Попри те, що на відео чітко видно центр Києва, в титрах зазначено, що воно нібито знімається в столиці Росії.

Нагадаємо, нещодавно міжнародне агентство Bloomberg заявило про "вторгнення Росії в Україну". Після чого повідомлення видалили і вибачилися перед читачами. Новина із заголовком "Russia Invades Ukraine" (Росія вторгається в Україну) з'явилася на порталі Bloomberg о 16:00 за часом США і о 23:00 за Києвом 4 лютого.

Випуск новини журналісти пояснили підготовкою до різного розвитку подій у Східній Європі. Вони запевняють, що заголовок опублікували ненавмисно. Пізніше ЗМІ вибачилося перед читачами в окремій заяві.

Раніше в мережі спровокувала скандал фейкова новина про те, що американський телеканал CNN нібито назвав Харків "російським" містом.