Як зрозуміти, що людина бреше / фото depositphotos.com

Дослідники визначили, що є найбільшою ознакою того, що хтось бреше, пише HuffPost.

Зазначається, що для цього вчені з Гетеборзького університету вивчили останні дослідження з виявлення брехні 50 міжнародних експертів за п'ять років. І 72% експертів вважають, що дуже ефективний метод виявлення брехуна насправді полягає в їхніх словах. Тобто, якщо в тому, що вам говорять, напрочуд не вистачає деталей, людина може брехати.

"Заяви брехуна менш узгоджуються з наявними доказами, ніж заяви тих, хто говорить правду", - уточнив експерт із психології обману з Портсмутського університету, професор Альдерт Врій.

Виявляється, що для визначення правди набагато важливіше критичне мислення, ніж поведінка.

"Концепція обману складніша, ніж думають багато людей. Є багато видів психологічних процесів, які можуть лежати в основі брехні... Навіть такі поверхневі речі, як тривалість і тип спілкування, мають значення", - зазначив доцент Тімоті Люк із Гетеборзького університету.

Серед найпоширеніших хибних думок про брехню експерти виокремили уникнення зорового контакту (брехуни не більш схильні до цього, ніж люди, які говорять правду); совання та постійне торкання до себе.

Професор Альдерт Врій додав, що людям, які намагаються використовувати невербальне виявлення брехні, слід діяти з обережністю. Сюди входять такі відомі технології, як детектори брехні, відеоаналіз або навіть пошук змін висоти голосу.

Нагадаємо, раніше дослідження показало, що собаки можуть розуміти слова, як люди.

Вас також можуть зацікавити новини: