Доктор назвав продукти, яких слід уникати / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Доктор Трент Орфанос, котрий вивчав довголіття протягом 30 років, назвав п'ять продуктів, яких слід уникати, якщо ви хочете дожити до 100 років, пише Parade.

"Їжа - це інформація. Якщо ми даємо організму неправильну інформацію, ми можемо очікувати погіршення стану нашого здоров'я, тому нам потрібно правильно харчуватися, щоб продовжити життя", - зазначив він.

Орфанос провів понад 30 років, лікуючи пацієнтів і вивчаючи інструменти для довголіття, і має власну пораду щодо продуктів, яких слід уникати або, принаймні, звести до мінімуму, якщо ви хочете прожити довге життя.

Відео дня

5 продуктів, яких слід уникати для довголіття:

Білі макарони. Вважаються високорафінованими вуглеводами. По суті, це крохмалі, які зазнали ретельної обробки, вони дуже швидко метаболізуються до цукру, що може спровокувати запалення, зазначив доктор. Дослідження, опубліковані 2021 року, засвідчили, що дієти з високим вмістом вуглеводів із більшою ймовірністю спричиняють запалення, ніж дієти з високим вмістом жирів.

Газовані напої та фруктові соки. Цукор також сприяє запаленню, а запалення є причиною більшості хронічних захворювань, які скорочують наше життя, пояснив Орфанос. Дослідження, опубліковане 2022 року в журналі Nutrition, пов'язало вживання газованих напоїв і продуктів із високим вмістом жирів із запаленням.

Морозиво. Вживання підсолоджених цукром продуктів, таких як морозиво, краще звести до мінімуму. Огляд 2021 року підкреслив високий ризик захворювань, включно з хворобами серця, раком і стоматологічними захворюваннями, через дієту з високим вмістом цукру.

Пироги. Комерційна випічка, така як пироги, містить частково гідрогенізовані олії. У 2015 році FDA визнало їх небезпечними. І досі невелика кількість трансжирів все ще міститься в таких продуктах.

Хот-доги. Доктор радить уникати обробленого м'яса, такого як хот-доги, ковбаса та інші м'ясні делікатеси. Дослідження, опубліковані 2021 року, пов'язали споживання обробленого і червоного м'яса з вищим ризиком розвитку множинних видів раку, включно з раком легенів і товстої кишки.

Що їсти, щоб продовжити життя

Доктор Орфанос рекомендує вживати: горіхи і насіння, оливкову олію першого віджиму, хрестоцвіті овочі, листову зелень, ягоди і жирну рибу.

Нагадаємо, раніше було названо 10 найкращих овочів і фруктів для довголіття.

Вас також можуть зацікавити новини: