Сніданок. багатий на рафіновані вуглеводи, знижує вашу привабливість / фото ua.depositphotos.com

Французькі дослідники виявили, що люди, які з'їли сніданок, багатий на рафіновані вуглеводи, наприклад, солодку булочку чи круасан, вважаються менш привабливими, ніж ті, хто почав день з більш здорових нерафінованих вуглеводів, таких як тости з цільного зерна та чай без цукру

Як пише The Guardian, вчені з Університету Монпельє вважають, що ледь помітна зміна привабливості обличчя може бути зумовлена змінами рівня цукру в крові та інсуліну, які можуть впливати на зовнішній вигляд шкіри та мати довгостроковий вплив на статеві гормони.

Дослідники набрали 52 чоловіків і 52 жінок у віці від 20 до 30 років і випадковим чином призначили їм 500-калорійний сніданок, багатий на рафіновані або нерафіновані вуглеводи. Сніданок з рафінованими вуглеводами включав французький багет з борошна промислового помелу, джем, яблучний або апельсиновий сік, а також чай або каву з цукром на вибір. Сніданок з нерафінованими вуглеводами складався з хліба грубого помелу з борошна грубого помелу з маслом і сиром, апельсина або яблука, а також чаю або кави без цукру.

Відео дня

Вчені виміряли рівень цукру в крові добровольців до і після прийому їжі, а потім зробили фотографії учасників при контрольованому освітленні. Потім фотографії були передані групам експертів, щоб оцінити, скільки років, наскільки чоловічої чи жіночої статі і наскільки привабливо виглядають люди.

Дослідники стверджують, що вживання рафінованих вуглеводів на сніданок знижувало привабливість обличчя чоловіків і жінок, хоча довгострокові наслідки вживання такої їжі, отримані з анкет, заповнених волонтерами, виявилися складнішими.

Рафіновані вуглеводи можуть спричинити стрибки рівня цукру в крові, на які організм реагує вивільненням інсуліну. Ця реакція може призвести до занадто низького рівня цукру, що називається гіпоглікемією, і вплинути на кровообіг та зовнішній вигляд шкіри. У дослідженні гіпоглікемію викликав лише сніданок з рафінованими вуглеводами.

Як зазначається, автори припускають, що рафіновані вуглеводи можуть впливати на периферичний кровотік, який може дуже швидко змінити зовнішній вигляд шкіри. Більшість людей виглядають здоровішими і привабливішими, коли колір їхньої шкіри відображає невелике підвищення рівня насичення крові киснем.

Раніше дієтолог розповіла, яка вівсянка на сніданок буде дійсно корисною, а що їсти зранку взагалі не варто. 

Вас також можуть зацікавити новини: