auc.org.ua

Участь у заході взяли в.о. заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Р.Сенчук, перший заступник голови обласної ради Я.Курко, керівник Регіонального офісу реформ у Чернівецькій області І.Баб’юк.

Обговорено питання підготовки перспективного плану формування територій громад Чернівецької області.

Директор Регіонального офісу реформ у Чернівецькій області І.Баб’юк поінформував учасників наради про головні завдання та структуру Регіонального офісу реформ. Зокрема, він зауважив, що крайовий офіс реформ готовий надавати відповідну організаційну та консультативну підтримку з питань об’єднання громад, тлумачень положень Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», а також надати робочим групам при обласній та районних державних адміністраціях методичні рекомендації з формування спроможних територіальних громад.

Відео дня

Читайте такожЗдобутки реформи міжбюджетних відносин

«Відповідно до Методики формування спроможних територіальних громад та Закону про добровільне об’єднання територіальних громад, регіональні робочі групи повинні розробити перспективний план, який буде затверджений на сесії обласної ради, відтак поданий на схвалення до Кабінету Міністрів України», – додав І.Баб’юк. Також керівник Регіонального офісу реформ висвітлив переваги процесу об’єднання місцевих громад.

У свою чергу Р.Сенчук зауважив, що питання добровільного об’єднання громад наразі є одним із пріоритетних для крайової влади. Також посадовець акцентував увагу представників райдержадміністрацій на важливості неухильного виконання усіх нормативно-правових актів щодо формування територіальних громад, які надходитимуть від вищого керівництва держави, та необхідності проведення тематичної інформаційної кампанії у кожному з районів області.