auc.org.ua

У кожній області з ініціативи Уряду та облдержадміністрацій створили Офіс реформ, якому делегували функції бути інформаційним посередником між тими, хто втілює реформи, і тими, кого ці реформи безпосередньо торкаються.

Головна мета новоствореного консультативного центру – допомагати облдержадміністраціям на шляху реформування. Тобто, офіси реформ будуть надавати організаційну та інформаційну допомогу ОДА в питаннях створення територіальної основи місцевого самоврядування.

Представники Офісу реформ у Вінницькій області пояснюватимуть, як проходитиме децентралізація влади на місцевому рівні, допомагатимуть донести до кожного жителя Вінниччини інформацію про позитивні зміни, що дасть реформа.

Відео дня

В Офісі реформ, окрім його голови, на контрактній основі працюватимуть експерти, які відповідатимуть за напрямки фінансових розрахунків доцільності об'єднання, просторове оформлення нових громад, комунікацію між ними та центром, інформаційно-просвітницьку діяльність.

Офіс реформ працюватиме у Вінниці за адресою: вул. Соборна, 72, каб. 209.

Нагадаємо, 16 квітня Мінрегіон та Асоціація міст України підписали Меморандум про співробітництво у впровадженні реформи місцевого самоврядування. Згідно угоди Мінрегіон надає організаційну та методичну підтримку Офісам реформ та забезпечує їх співпрацю з обласними державними адміністраціями. АМУ в рамках Проекту «ДІАЛОГ» надає фінансову підтримку діяльності Офісів та розробляє рекомендації для органів місцевого самоврядування щодо практичної реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».