На будівництво кладовища передбачили 2 мільйони гривень / фото Анадолу

Київська влада хоче заборонити ховати тварин на стихійних кладовищах і до кінця 2020 року обіцяє організувати офіційне місце для поховання тварин.

Про це «Сегодня» розповів т.в.о. директора департаменту благоустрою столиці Тарас Панчий.

"Будівництво починалося ще дуже-дуже давно, ще десь у 2003 році, вже почали освоювати кошти, але призупинили будівництво з невідомих причин. Можливо не вистачило фінансування", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожУ Чехії відкриють нетрадиційний крематорій на природі

На завершення будівництва кладовища, розташованого в передмісті Києва на чотирьох гектарах землі, в бюджеті передбачили 2 мільйони гривень. У 2003 році там побудували адміністративну будівлю і каплицю, а зараз планується будівництво крематорію та колумбарію - сховища урн з прахом після кремації. Утримувати кладовище буде комунальне підприємство "Київська міська лікарня ветеринарної медицини", яке і буде надавати ритуальні послуги.

"Для власників домашніх тварин ці послуги в будь-якому випадку будуть платними, тому що місто буде нести витрати, а безпритульних тварин ховатимуть за рахунок бюджету. Буде спеціальна стаття витрат для кремації та поховання загиблих бездомних тварин", – уточнив заступник директора з технічних питань ветлікарні Валерій Карасенко.

Завершити будівництво кладовища планують до кінця 2020 року. Тих, хто і далі буде ховати тварин за межами кладовища, будуть штрафувати мінімум на 1700 гривень.

Як повідомляв УНІАН, на Київщині надгробні камені з єврейських кладовищ використовуються як бордюри.