Вода в річках Хомора і Случ має ознаки забруднення / фото galleryua.com

На Житомирщині через забруднення річок загинуло понад 2 тис. особин риби. 

Читайте такожНа Сумщині виловили понад півкілометра браконьєрських сіток (відео)

Як повідомляється на сайті Державної екологічної інспекції, 30 квітня від міського голови м. Баранівка Житомирської області Анатолія Душка надійшло повідомлення про виявлення в межах міста на річці Случ мертвої риби.

Відео дня

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища, які прибули на місце, виявили мертвими близько 1,5 тис. особин плітки, 0,5 тис. особин верховодки та 0,1 тис. особин карася. 

«Під час обстеження встановлено, що вода в річках Хомора та Случ на території Житомирської області має ознаки забруднення – сірий відтінок, неприємний запах», - йдеться у повідомленні.

У Держекоінспекції додали, що було відібрано проби води з річок для дослідження і повідомлено поліцію про їх забруднення та загибель риби. 

Як повідомляв УНІАН, 12 квітня у місті Баранівка у річці Случ було виявлено масову загибель риби.

З цього приводу Баранівська міськрада звернулася до різних інстанцій. Фахівці провели лабораторні дослідження та довели, що масова загибель риби сталася через потрапляння хімічних речовин з р. Хомора, що бере початок у Хмельницькій області. На Житомирщині у попередні роки вже були випадки забруднення річок Хомора та Случ, однак ситуацію на певний час вдалося стабілізувати.