У зоопарку на Київщині поповнення з Франції / Тупальський Сергей

Стіни з барельєфами і два зовнішніх басейни - оселю для бегемотів у приватному зоопарку будують уже два роки.

Читайте такожНа Філіппінах помер найстаріший у світі бегемот (фото)

Як йдеться у сюжеті ТСН, бегемотаріум – це як акваріум, у якому за склом плавають бегемоти. Його облаштують п’ятьма товстими скляними пластинами, які спресовані в одну. Товщина кожного - по одному сантиметру.

“Воно в нас бегемотонепробивне”, - жартують у бегемотаріумі.

Скляні панелі встановлять між бетонними балками, також тут буде три великих басейни. Домівку добудують восени,а поки французький бегемот Хіполіт гоститиме в іншому корпусі. Його сусідом стане носоріг Арчибальд. Для них тут все зробили максимально комфортним: квіти з яблук і моркви на подушці з сіна, водичка тепла – 24 градуси.

Дорога з Франції заняла три доби. Митники зважують конструкцію - п’ять із половиною тонн. Бегемотові з них належить лише шістсот кіло. Перевізники бегемота кажуть, що для нього дорога була дуже важкою.

"Він сильно нервував. Щоночі перевертався і стрибав у трейлері", - кажуть вони.

Втомлений Хіполіт прибуває до своєї домівки, однак ласощі його не цікавлять. Півторарічний француз принюхується до незнайомого повітря, перевіряє на міцність решітки і грається з гумовим коритом.

Наступний тиждень бегемот проведе з вимкненим світлом - буде їсти, пити і звикати до нової оселі. Наступного року до нього має приєднатися подруга - у зоопарку з надією будують окремий басейн для бегемотихи з дитиною.