Жінка з Рівненщини збирала в Чорнобильській зоні чорницю для продажу / kv.npu.gov.ua

Правоохоронці виявили під час патрулювання території зони відчуження ЧАЕС жінку, яка збирала чорницю для продажу.

Читайте такожПісля виходу серіалу "Чорнобиль" трафік в зоні відчуження зріс на 40%

Як повідомляється на сайті ГУ Нацполіції Київської області, затримана збиралась вивезти 14 кг лісової ягоди за межі радіактивно-забрудненої зони без відповідного контролю та дозиметричного документа.

Відео дня

Аби назбирати чорниць та потім продати її, жінка приїхала аж із Рівненської області. ЇЇ зловили на гарячому.  

kv.npu.gov.ua

За проникнення на заборонену територію без дозволу спеціальних документів на жінку складено адмінпротокол за ст. 46-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіактивного забруднення).  

Крім того, вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 267-1 Кримінального Кодексу України (порушення вимог радіаційної безпеки).

Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. 

Раніше повідомлялось, що в Київський області в районі Чорнобильської атомної електростанції затримано дві групи сталкерів, які незаконно проникли на територію зони відчуження з метою екстремального туризму.