Ілюстрація / REUTERS

У Києві домашніх тварин можна зареєструвати в єдиному міському реєстрі.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міськдержадміністрації, наявність інформації у реєстрі значно підвищує шанси знайти тварину, якщо вона загубиться. Окрім того, реєстр надає можливість стежити за щепленнями тварини.

Щоб зареєструвати тварину в реєстрі, спершу треба зареєструватися у системі Київ ID – єдиний обліковий запис киянина. Ця система дозволяє в онлайн-режимі отримати доступ до різноманітних послуг, у тому числі і до облікового запису в Реєстрі домашніх тварин.

Відео дня

Читайте такожУ Києві відкриють кладовище домашніх тварин

Далі на сайті https://pets.kyivcity.gov.ua слід увійти в систему, обравши один із зручних способів: через банківський ID (використовуючи дані для входу в систему «Приват24»), через Єдиний цифровий підпис, через ID-картку (паспорт-картку нового зразка), за номером мобільного телефону (наразі доступно лише для абонентів оператора Vodafone). Після цього внести інформацію про домашню тварину - фото, інформація про вид, стать, породу, масть, тип шерсті, дата народження тощо.

Потім потрібно верифікувати тварину у Київській міській лікарні ветеринарної медицини.

«Через деякий час після внесення даних на сайті користувач отримає листа-запрошення на верифікацію тварини за адресою: вул. Електротехнічна, 5-А. Із собою необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та документи, що підтверджують право на пільги (у разі наявності)», - зауважили в КМДА.

Якщо призначений час незручний, то можна узгодити інший, для чого зателефонувати у Київську міську лікарню ветеринарної медицини. Контакти – за посиланням https://www.kmlvm.com.ua/contat-us/

«Після верифікації власник отримує жетон із унікальним QR-кодом, де міститиметься інформація про тварину і контактні дані господаря. Реєстрація є безкоштовною, власникам необхідно тільки сплатити за виготовлення жетону для тварини», - повідомили в КМДА.

Вартість жетона становить 35 грн для котів, 45 грн – для собак.