У ФРН фермери скаржаться на скорочення обсягів урожаїв та фінансові втрати / Фото УНІАН

У Німеччині три фермерські родини та організація із захисту природи Greenpeace подали до суду через недостатні, як вони вважають, зусилля уряду країни для зниження викидів парникових газів в атмосферу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожУ Німеччині до 2020 року планують відмовитися від пластикових пакетів

Відео дня

На думку позивачів, через глобальне потепління в їхніх господарствах поширюються садові шкідники, що спричиняє скорочення обсягів урожаїв та фінансові втрати. Позивачі також вказують на посухи та зливи, що теж призводять до зменшення врожаїв.

Це перший подібний позов в історії Німеччини. Адміністративний суд у Берліні повинен сьогодні розглянути його й одразу ж ухвалити рішення.

12 років тому Німеччина поставила собі за мету до 2020 року домогтися зниження рівня викидів парникових газів на 40 відсотків порівняно з 1990 роком. Однак уже нині очевидно, що мети не буде своєчасно досягнуто. Однак, оскільки цей намір був закріплений лише в "плані із захисту клімату", а не в законі, уряд ФРН вважає позов фермерів і екологів необґрунтованим.

Позивачі ж дотримуються іншої думки, стверджуючи, що постанови уряду - це не просто висловлення будь-яких намірів, а обов'язкові до виконання правові акти. Тому фермери вважають, що були порушені їхні основні права.

Як повідомляв УНІАН, уряд Німеччини ухвалив низку заходів для захисту комах та тварин. Однією з головних ухвалених норм є заборона на застосування шкідливого для комах пестициду гліфосат з кінця 2023 року.