Єлизавета ІІ / REUTERS

Королева Великої Британії Єлизавета ІІ першою із королівської родини відмовилася від одягу з натурального хутра.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Читайте такожКоролева Єлизавета II використовує лише шість кімнат з 775 в Букінгемському палаці

Відео дня

Як розповіла у своїх мемуарах старший костюмер королеви Анджела Келлі, з цього року Єлизавета ІІ відмовилася від хутра під час вибору нового вбрання. За словами Келлі, яка одягала королеву впродовж 25 років, в особливо холодну погоду відтепер буде використовуватися штучне хутро.

"Будь-яке хутро, яке використовуватиметься при пошитті нового одягу для королеви, буде штучним", – підтвердив представник королівського палацу.

Водночас він зауважив, що королева буде продовжувати носити наявні у неї хутряні вироби, включаючи церемоніальні костюми.

Активісти із захисту прав тварин привітали новину про відмову королеви від хутра.

"Співробітники Peta (People for the Ethical Treatment of Animals, "Люди за етичне поводження з тваринами) піднімають келих джину у відповідь на рішення королеви відмовитися від хутра", - зазначила директор міжнародних програм організації Мімі Бехечі, назвавши таку нову політику "знаменням часу, оскільки 95% британської громадськості також відмовляється носити натуральне хутро".

Як повідомляв УНІАН, штат Каліфорнія став першим у США, де заборонили виготовлення та продаж одягу та аксесуарів із хутра тварин.