Екологи розрахують збиток, завданий навколишньому середовищу / фото ДСНС

В Одесі аварія танкера «Делфі» призвела до значного забруднення узбережжя Чорного моря.

Про це у Facebook повідомив в.о. голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов.

Він зазначає, що сьогодні біля узбережжя Одеси сів на мілину танкер «Делфі», в зв'язку з чим державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Кримсько-Чорноморського округу здійснено виїзд на місце події.

Відео дня

Фахівці взяли проби води на місці знаходження підтопленого танкера і передали їх до відділу інструментально-лабораторного контролю інспекції.

«В результаті, встановлено перевищення за вмістом у воді нафтопродуктів у 53 рази на місці аварії», - написав Фірсов.

За його словами, проводиться постійний моніторинг місця забруднення, державні інспектори перебувають на місці події.

Крім того, представники екологічної інспекції розрахують збиток, завданий навколишньому середовищу, з подальшим зверненням з претензією про відшкодування завданих збитків.

На даний час інспектори і представники державного підприємства «Адміністрація морських портів України» проводять повторне обстеження місця аварії і повторно беруть проби. Це пов'язано з появою на воді маслянистих плям.

Як повідомляв УНІАН, у Чорному морі біля Одеси зазнав аварії танкер «Делфі» з трьома українцями на борту, які відмовлялися покинути судно. Танкер подав сигнал лиха ще ввечері 20 листопада, коли потрапив в зону нагляду морського порту «Південний» (Одеська обл.).

Пізніше його знесло вітром до пляжу «Дельфін» в Одесі. За даними держпідприємства «Адміністрація морських портів України», цей танкер-бункеровщик (власник - компанія, яка зареєстрована в Бірмінгемі) не має вантажу.

Як зазначили в Одеській ОДА, це так зване «сіре» судно, без належної реєстрації.

Рятувальні судна не могли підійти до танкера через складні погодні умови. Пізніше водолази евакуювали трьох членів екіпажу, які доставлені до лікувальних установ.