Антоніу Гутерріш / REUTERS

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав найбільших "виробників" парникових газів припинити війну проти природи, змінити нинішній курс та не ігнорувати питання захисту клімату.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це він сказав перед початком Кліматичної конференції ООН у Мадриді.

"Ми вже занадто довго ведемо боротьбу проти нашої планети, а тепер наша планета завдає удару в відповідь. Нашу війну проти природи потрібно припинити", - наголосив Гутерріш.

Відео дня

Читайте такожЄвропарламент оголосив надзвичайний стан у сфері клімату

Він назвав свій заклик перед початком конференції ООН "посланням надії, а не розпачу".

Також Гутерріш вказав на те, що дотеперішніх зусиль з втілення заходів на захист клімату "абсолютно недостатньо" через брак політичної волі.

На його переконання, людство живе в ту епоху, коли "точка неповернення вже не за горизонтом".

За словами Гуттеріша, наслідки підвищення температури на планеті, зокрема, частіші випадки екстремальних погодних умов, стають дедалі відчутншiими. Вони матимуть жахливі наслідки для людства та інших видів на планеті, застеріг генеральний секретар ООН.

Двотижнева Кліматична конференції ООН пройде в Мадриді з 2 по 13 грудня, у ній мають взяти участь представники близько 200 держав світу.

Як повідомляв УНІАН, 27 серпня на саміті G7 генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш оголосив "надзвичайну кліматичну ситуацію". Він закликав лідерів "Великої сімки" врятувати планету.

Гутерріш наголосив, що людство має втримати підвищення температури в межах 1,5 градуса за Цельсієм до кінця століття, досягти нульового рівня викидів вуглекислого газу до 2050 року, на 45% скоротити викиди парникових газів до 2030 року.