За словами дипломата, людство вже постало перед глобальною кліматичною кризою / фото Public Domain Pictures

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутереш заявив, для боротьби з глобальним потеплінням та іншими змінами клімату не вистачає політичної волі.

Читайте такожФранція оголосила кліматичний надзвичайний станПро це Гутереш заявив на пресконференції напередодні Кліматичної конференції ООН, передає hromadske.

«Зміна клімату вже не є проблемою на довгу перспективу. Ми вже постали перед глобальною кліматичною кризою. Точка неповернення вже не за горизонтом – вона в полі нашого зору і стрімко мчиться в наш бік», – сказав генсек.

Відео дня

Він додав, що нині людство має наукові знання й технології для обмеження руйнівних наслідків глобального потепління, але йому «бракує політичної волі».

«Політичної волі для збільшення вартості вугілля. Політичної волі для припинення фінансування нафтових і вугільних підприємств. Політичної волі для припинення будівництва вугільних електростанцій з 2020 року й надалі. Політичної волі для оподаткування не прибутку, а викидів вуглецю. Оподаткування забруднення, а не людей», – підкреслив Гутереш.

Раніше УНІАН повідомляв, що Європарламент оголосив надзвичайний стан у сфері клімату.