Члени шотландської організації Smass провели розтин кашалота та спробували встановити причину його загибелі / фото facebook.com/Strandings

У кашалота, який загинув після викидання на узбережжя шотландського острова Гарріс, знайшли у шлунку 100-кілограмову кулю зі сміттям.

У шлунку тварини виявили рибальські снасті, мотузки, пакувальні стрічки, сумки та пластикові стаканчики. Експерти з китоподібних зазначили, що наразі незрозуміло, чи вплинуло сміття на загибель кашалота, повідомляє Громадське з посиланням на BBC.

Місцеві жителі, які знайшли загиблого кашалота на пляжі, вважають, що результати розтину тварини свідчать про загострення проблеми забруднення океану.

Відео дня

Читайте такожТруси та рукавички: у Таїланді в шлунку мертвого оленя знайшли сім кілограмів сміття

Члени шотландської організації Smass, що досліджує загибель китів і дельфінів, провели розтин кашалота та спробували встановити причину його загибелі.

"Тварина не була в дуже поганому стані, хоча ця кількість сміття, імовірно, стала фактором викидання кашалота на узбережжя. Ми не змогли знайти докази того, що це (сміття - ред.) призвело до непрохідності кишківника. Ця кількість пластику в шлунку мала призвести до порушення травлення", - повідомили в організації.

За даними Greenpeace, у світовий океан щороку скидають рибальські снасті вагою понад 55 тисяч двоповерхових автобусів.

Раніше УНІАН повідомляв, що на мілководді біля берегів Англії загинув величезний кашалот.