Роботи з пересадки дерев виконуються за рахунок замовника будівництва будинку / фото УНІАН

У Чернігові з центру міста поблизу видавничого комплексу «Десна» пересаджують чотири 40-річні ялини, що заважають будівництву житлового будинку.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні представники будівельної організації за допомогою спеціальної техніки витягли з ґрунтом одну із ялин і пересадили на в'їзді до міста.

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради, пересаджують чотири ялини, серед яких є блакитні.

Відео дня
Чотири ялини з центру міста пересадять на його околицю / фото УНІАН

«Це перший досвід перенесення в інше місце дорослих дерев, раніше були спроби, але вони не увінчалися успіхом, оскільки не використовувалася спеціальна техніка», - пояснили у міській раді.

За інформацією прес-служби, на будівельному майданчику, що межує із ялиновою алеєю, зведуть житловий будинок.

«Рішення про пересадження дерев було схвалено виконкомом міської ради. Роботи виконують за рахунок замовника будівництва. Якщо дерева на новому місці не приживуться, будівельна компанія перерахувала комунальному підприємству 120 тис. грн у якості гарантії на 1 рік, що будуть, у разі потреби, використані на висадження нових дерев», - йдеться у повідомленні.

Для викорчовування дерев використовувалася спеціальна техніка / фото УНІАН

Водночас місцеві жителі неоднозначно оцінюють пересадження ялин, зокрема, сумніваються, що дерева зможуть прижитися на новому місці.

«Я пам'ятаю, якими були ці ялинки у 1984 році, і дуже шкода, що їх викорчовують – навряд чи вони приживуться. Багато дерев у місті хворіють – і каштани, і липи, а ці ялинки здорові, тому шкода», - поділилася з кореспондентом УНІАН місцева жителька.