Киянам радять не виходити на вулиці / фото ДСНС

У Державній службі з надзвичайних ситуацій розповіли, чому у Києві стало бруднішим повітря.

Як повідомляє прес-служба ДСНС, упродовж дня 16 квітня на території Київської області зафіксовано випадки загорання трав’яного настилу та лісової підстилки, зокрема у Вишгородському, Іванківському районах та на території Ірпінської зони й міста Києва.

Читайте такожУ Києві через забруднення повітря посилили миття вулиць

Відео дня

"Також на території міста Києва та Київської області спостерігались непоодинокі випадки спалювання сухої трави та сміття на території приватних домогосподарств. Крім того, на території Житомирської області триває гасіння декількох осередків загорання трав’яного настилу. Разом з тим повідомляємо, що протягом дня вітер був західного напрямку, а на вечір змінився на північно-західний. Враховуючи вищевикладене та з урахуванням умов пересування повітряних мас та атмосферного тиску утворилися сприятливі умови для поширення продуктів горіння у повітрі на території міста Києва", - йдеться у повідомленні.

Рятувальники переконують, що хімічної та радіологічної загрози таке явище не несе. "Радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень", - додали у ДСНС.

Деякі мешканці столиці викладають у Facebook відео, демонструючи, що відбувається вночі на вулицях міста.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 16 квітня Київ очолив рейтинг міст світу із найбруднішим повітрям, складений компанією IQAir. До цього у КМДА закликали мешканців столиці не виходити з дому та зачинити вікна через виявлення у повітрі продуктів горіння. Їх причиною стали пожежі у Чорнобильській зоні та навколишніх регіонах, а також північно-західний вітер.