Пожежі в Зоні відчуження не вщухають / ДСНС України

Станом 18:00 18 квітня у чорнобильській Зоні відчуження продовжується боротьба з пожежами на території  Корогодського, Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

Читайте такожЗа добу на Київщині зафіксовано 37 пожеж трав’яного настилу

Як повідомляється у ранковому зведенні ДСНС щодо ситуації з пожежами, основні зусилля спрямовані на локалізацію 4 осередків (с.Корогод, с.Буда, с.Розсоха та с.Крива Гора) тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників в пройдених вогнем осередках. 

Відео дня

Для облаштування протипожежних розривів використовують важку інженерну техніку ДСНС та п’ять шляхопрокладачів Збройних Сил України. За допомогою техніки вже створили 297 км мінералізованих смуг. 

Загрози об’єкту Укриття, сховищу радіаційних відходів та іншим критичним об’єктам Зони відчуження, як стверджується, немає.

До гасіння пожеж залучено 903 людини та 151 одиницю техніки. До боротьби з вогнем залучили вертольоти.

Як повідомляв УНІАН, масштабна пожежа в Чорнобильській зоні розпочалася 4 квітня, тоді вогнем було охоплено 20 га. 7 квітня площа пожежі становила близько 35 га. 14 квітня повідомлялось про її ліквідацію.

Втім, 16 квітня пожежа відновилась – почалось тління пеньків, залишків деревини, повалених сухих дерев, а також торф’яників.