48 країн до 2050 року планують повністю відмовитися від використання вугілля / REUTERS

Як повідомляє Deutsche Welle, в марокканському місті Марракеш 18 листопада завершилася Всесвітня конференція ООН з питань зміни клімату. Учасники виробили план дій щодо реалізації положень історичної Паризької угоди з клімату, підписаної в грудні 2015 року.

Серед найбільш важливих рішень, ухвалених в Марокко, є, наприклад, повна відмова від вугілля. 48 країн, які особливо потерпають від змін клімату, хотіли б "якомога швидше" - не пізніше 2050 року повністю перейти на відновлювані джерела енергії. Робиться це з метою не допустити глобального потепління більш ніж на 1,5 градуси. Ці цифри вказані й у Паризькій угоді, але вважаються такими, які важко виконати, зазначає агентство dpa.

Читайте такожНелегальні кар'єри та забруднені води: окупанти нанесли екології Криму та Донбасу непоправну шкоду - Семерак

Відео дня

Також за ініціативою Німеччини буде створено невеликий партнерський офіс у Вашингтоні, де надаватимуться консультаційні послуги країнам, які не мають достатнього досвіду в захисті клімату.

Учасники конференції звернулися до майбутнього президента США Дональда Трампа із закликом не виходити з Паризького угоди. Трамп під час передвиборчої кампанії неодноразово заявляв, що в разі свого обрання відмовиться від Паризької угоди. За його словами, глобальне потепління - це містифікація. Аби "захистити американських робітників", він планує зупинити багатомільярдні виплати програмам ООН із запобігання зміни клімату, а замість цього використовувати гроші на створення екологічної інфраструктури в США. Більш того, в одному з повідомлень у мікроблозі Twitter Трамп написав, що глобальне потепління придумали китайці.