Дональд Трамп / Ілюстрація REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив про те, що його адміністрація буде прагнути захищати навколишнє середовище до тих пір, поки це не шкодить американським робітникам.

Про це повідомляє видання The Hill.

"Моя адміністрація зацікавлена в підтримці чистоти наших повітря і води, лісів, озер, у збереженні зникаючих видів", – заявив він у виступі з нагоди міжнародного Дня Землі.

Відео дня

За його словами, економічне зростання сприяє "кращому захисту навколишнього середовища".

"Ми можемо і повинні захищати природу без шкоди для сімей американських робітників. Саме тому моя адміністрація позбавляє американських працівників і американські компанії від тягаря заборон, але в той же час пам'ятає, що наші дії також повинні захищати навколишнє середовище", – підкреслив він.

Трамп додав, що Білий дім підтримує наукові дослідження, однак, за його словами, основою "точних наук" має бути "не ідеологія, а чесне дослідження і переконлива дискусія".

Читайте також"Анти-Трамп" триває: активісти Greenpeace захопили баштовий кран і прив'язали себе до нього (фото)

Сьогодні у сотнях міст світу пройшов "Марш вчених", однією з цілей якого є залучення уваги громадськості до стану довкілля.

Будучи кандидатом на пост президента США, Трамп критикував фінансування проектів, націлених на дослідження зміни клімату. Він також обіцяв скасувати Паризьку угоду з клімату.