До території обслуговування відділу відноситься 43 кілометри річки Дніпро / фото Facebook @arsen.avakov.1

В п'ятницю, 19 травня, відбулася презентація можливостей оновленого відділу водної поліції і його взаємодії з спецпідрозділом поліції КОРД.

Як повідомила прес-служба, в рамках презентації співробітники водної поліції у взаємодії з бійцями поліцейського підрозділу спеціального призначення КОРД провели спецоперацію із затримання умовних злочинців, які захопили річкове судно.

Голова Національної поліції Сергій Князєв висловив надію, що підрозділ буде позитивно оцінено громадянами.

Відео дня

"Я думаю, що молодий підрозділ матиме позитивні відгуки від громадян", - сказав він.

За його словами, така подія є дуже доречною, враховуючи наближення початку літнього сезону. Громадяни активно відпочивати на воді і в прибережній зоні, тому треба надійно охороняти їх спокій.

На працівників відділу покладені обов'язки по забезпеченню правопорядку на акваторії річки Дніпро та на об'єктах Київського воднотранспортного комплексу.

Читайте такожПоліція не пускає до МВС делегацію націоналістів для вручення петиції про відставку Авакова

До території обслуговування відділу відноситься 43 кілометри річки Дніпро, включно з частиною Канівського водосховища. Загальна площа території, що обслуговується становить близько 1,6 тис. кв. км.

На сьогодні штатна чисельність особового складу відділу водної поліції Києва становить 47 посад, зокрема - 29 офіцерів і 16 посад рядових поліцейських.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив на своїй сторінці у Facebook, що нові річкові патрульні забезпечені оновленими катерами, оновленою системою моніторингу акваторії за рахунок дронов і зведеною системою моніторингу поліцейських сил Києва.

"Підключення до патрулювання та операцій з поліцейського вертольоту і спеціальних поліцейських сил КОРДу сьогодні публічно демонстрували на річці Прем'єру і журналістам під час навчань. Відпрацювали реакцію поліцейських підрозділів на захоплення терористами - зловмисниками прогулянкового катера. Злагодженістю дій поліцейських на цих навчаннях задоволений! І це головна новина - в новому підрозділі проведена перепідготовка поліцейських. Працюють, як і КОРДівці відмінно", - зазначив Аваков.

Читайте такожУ Нацполіції з'явився загін повітряного спецназу

Крім того, за словами Авакова, скоро оновлені, додатково оснащені підрозділи поліції на воді з'являться в Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Полтавській, Черкаській, Одеській та Донецькій областях.