Фото УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до Солом’янського районного суду Києва обвинувальний акт проти групи осіб за фактом замаху на заволодіння «кіотськими коштами» у сумі понад 336 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП на своїй сторінці у Facebook.

«За результатами досудового розслідування кримінального провадження за фактом замаху на заволодіння коштами, отриманими Україною в рамках Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату як компенсації продажу одиниць установленої кількості викидів парникових газів, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою 06.06.2017 обвинувальний акт скеровано до Солом’янського районного суду м. Києва для розгляду по суті», - йдеться в повідомленні

Відео дня

Читайте такожЗміни клімату: що чекає на Україну

Зазначається, що зібраними матеріалами встановлено, що група осіб, до складу якої входили службові особи ДП «Укрекоресурс», шляхом забезпечення перемоги фіктивних компаній у тендерних процедурах «Капітальний ремонт шляхом технічного переоснащення світильників на основі ламп розжарювання на світильники на основі LED-технологій для скорочення викидів парникових газів та покращення соціально-економічних умов» вчинили замах на заволодіння державними коштами у сумі 336 009 811, 63 грн.

Як повідомляв УНІАН, 31 березня керівник САП Назар Холодницький заявив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила розслідування кримінального провадження проти 10 осіб за фактом замаху на заволодіння «кіотськими коштами» у сумі понад 336 млн грн.

За результатами досудового розслідування до кримінальної відповідальності притягнуто десятеро осіб.

Так, директору ДП «Укрекоресурс» Ковалю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (замах на заволодіння чужим майном), ч. 2 ст. 382 (невиконання рішення суду), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Двом співробітникам ДП «Укрекоресурс» − членам комісії з проведення конкурсних торгів Кравченку та Добриловській повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (замах на заволодіння чужим майном), ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документу), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) ККУ.

Директору комунального підприємства «Одесаміськсвітло» Прокопцю, який шляхом підробки забезпечив необхідними документами фіктивні підприємства для участі у тендерних закупівлях, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) ККУ.

Ще одній особі - колишньому працівнику Южно-Української АЕС Соколову - повідомлено про підозру у вчиненні пособництва у замаху на заволодіння державними коштами та використання підробленого документа, а саме злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 пособництво у замаху на заволодіння чужим майном), ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документу) ККУ. Соколов перебуває у міжнародному розшуку, досудове розслідування стосовно нього здійснюється заочно.

Вироками судів вже засуджено двох осіб за фактами фіктивного підприємництва (ч. 1 ст. 205 ККУ).

Також матеріали досудового розслідування щодо одного зі співучасників за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (пособництво у замаху на заволодіння чужим майном) ККУ та двох осіб за підозрою у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво) ККУ, виділено в окреме провадження у зв’язку з оголошенням їх у розшук.