Дамбу окупанти підірвали 6 червня / фото t.me/pgo_gov_ru

Екологічні збитки від підриву російськими окупантами дамби Каховської ГЕС перевищили 55 млрд грн, про що під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Підрив Каховської ГЕС матиме тривалі, далекосяжні наслідки. Наразі, за даними Міндовкілля, екологічні збитки обчислюються в розмірі більше 55 мільярдів гривень. Це попередні, неостаточні цифри", - сказав він.

Також він вказав, що через теракт були затоплені сільськогосподарські землі площею біля 10 тисяч гектарів лише на Правобережжі.

Відео дня

"Після сходження води потрібно буде відновлювати грунти та понад 30 систем зрощення. Необхідно переглядати попередні розрахунки щодо потреб України на відбудову. Лише відновлення ГЕС, за попередніми даними "Укргідроенерго", коштуватиме орієнтовно 1 млрд євро. Ще стільки ж коштуватимуть інші супутні роботи", - додав він.

Наслідки підриву Каховської ГЕС для екології

Як повідомляв УНІАН, внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС Україна може втратити багато червонокнижних видів рослин і тварин, які були унікальними саме для південного регіону.

За даними Мінекології, береги Каховського водосховища десятиліттями не будуть придатні для життя.

Після теракту, вчиненого російськими окупантами на Каховській ГЕС, у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областях спостерігається мор риби.

Вас також можуть зацікавити новини: