26 квітня - день пам'яті про катастрофу в Чорнобилі / прес-служба "1+1"

До Міжнародного дня пам'яті про чорнобильську катастрофу, 26 квітня, канал «1+1» підготував спецпрограмування та покаже два телевізійні проекти про українську трагедію, яка сколихнула весь світ.

Читайте також"Абсолютний апокаліпсис": наслідки пожеж під Чорнобилем зняли з дрона (відео)Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Цього дня об 11.45 на «1+1» відбудеться телевізійна прем’єра епізоду «Великих випусків з Антоном Птушкіним», присвяченого Чорнобилю.

Відео дня

У спеціальному випуску тревел-документаліст вперше покаже глядачу, що останні роки відбувається в Чорнобильській зоні відчуження. Антон Птушкін здійснить поїздку до міста Прип’ять та зафільмує сучасний його стан, виміряє рівень радіації у різних місцях зони відчуження та розповість, чи дійсно сьогодні безпечно у Чорнобилі.

Мандрівник покаже архівні відео минулих поїздок / прес-служба "1+1"

Під час своєї поїздки Антон Птушкін поспілкується з гідами, сталкерами та туристами, проведе глядача сучасною екскурсією Чорнобилем. Мандрівник поділиться власними архівними відео з минулих поїздок та порівняє стан Прип’яті з життям японського міста Фукусіма, де у 2011 році сталася аварія на АЕС.

Глядачі побачать унікальні кадри зі зруйнованого енергоблоку / прес-служба "1+1"

У спеціальному випуску глядачів чекають особисті історії людей, яких безпосередньо торкнулася жахлива трагедія. Серед них - ліквідатори аварії, їх сім’ї, а також популярні українські артисти. Крім того, Антон Птушкін ексклюзивно покаже унікальні кадри і фотографії з самого центру зруйнованого енергоблоку.  

Також 26 квітня о 12.20 канал «1+1» покаже 5-серійний серіал від HBO «Чорнобиль», який став світовою сенсацією та очолив рейтинг найкращих серіалів усіх часів IMDb.

Кадр з фільму / прес-служба "1+1"

Серіал описує трагічні події масштабної катастрофи на Чорнобильській АЕС, розповідає історії людей, які ліквідовували наслідки вибуху, та показує, що трапилось із тими, хто зазнав найбільшого радіоактивного опромінення.

Кадр з фільму / прес-служба "1+1"

За словами сценариста серіалу Крейга Мазіна, він опрацював усі можливі матеріали про Чорнобильську катастрофу, аби максимально точно передати події 1986 року, відвідав ЧАЕС у Прип’яті та спілкувався з колишніми мешканцями міста. «Я відчував величезну відповідальність перед народом України, ― зізнався Мазін. ― Цей серіал покликаний вшанувати пам’ять кожного, хто постраждав і пожертвував своїм життям внаслідок Чорнобильської катастрофи».