Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп допускає повернення країни до Паризької кліматичної угоди.

Про це він заявив в інтерв'ю на телебаченні, повідомляє The Guardian. За словами Трампа, він "прихильник чистого повітря і чистої води", однак Паризька угода щодо клімату була для США "катастрофою".

"Перш за все, це була жахлива угода для США. Якщо б вони зробили гарну угоду, завжди є шанс, що ми повернемося. Але це була жахлива угода для США. Це було несправедливо по відношенню до США", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожУчасники G7 зайшли в глухий кут у питанні клімату

Як відомо, 1 червня Дональд Трамп оголосив про рішення вийти з Паризької кліматичної угоди. Єврокомісія розкритикувала цей крок, а канцлер ФРН і президент Франції та прем'єр-міністр Італії виступили зі спільною заявою, в якій засудили рішення Трампа. У відповідь на це глава Агентства по захисту навколишнього середовища США Скотт Прюітт заявив, що Америці "немає, за що вибачатися".

Метою Паризької кліматичної угоди в 2015 році є обмеження негативних наслідків глобального потепління. Для цього країни-підписанти угоди мають скоротити обсяги викидів парникових газів. Проте навіть за умови сумлінного виконання угоди передбачається, що до кінця століття середня температура на планеті все одно зросте мінімум на два градуси.