Серед важливих екологічних тим експерт виділив небезпеку радіаційного забруднення Дніпра / фото УНІАН

Напередодні місцевих виборів, запланованих на осінь 2020, спостерігається сплеск громадянської активності. Політолог Кирило Сазонов пояснив це тим, що політики таким чином піаряться на темі екології, використовуючи картинку з активістами або ж псевдоактивістами.

Читайте такожВ Одесі назвали суму збитків від витоку нафтопродуктів з аварійного танкера "Делфі"

Про це експерт розповів в ефірі "5 каналу". Так, у кількох містах України - Маруполі, Дніпрі та Запоріжжі, за словами Сазонова, різні політсили хочуть використовувати тему екології для досягнення своїх цілей, наприклад, щоб вивести людей на вулиці.

Відео дня

"... Політики вкладають гроші у виборчу кампанію. І, звичайно, ці гроші вони можуть використовувати для якихось акцій. Від екологічних до питань соціальних, інфраструктурних, тарифних – будь-яких", - наголосив політолог.

Водночас, за словами експерта, екологи не говорять про дуже актуальні проблеми у країні, серед яких — небезпека радіаційного забруднення Дніпра (на сьогодні невідомий рівень радіації в мулі головної артерії країни, адже жодні дослідження не проводилися) через днопоглиблювальні роботи на річці Прип'ять.

Сазонов зазначив, що в Україні необхідно розробити ефективну стратегічну програму для вирішення хронічних екологічних проблем у нашій країні, а не проводити проплачені мітинги за участю псевдоактивістів.