Рятувальники спільно з лісниками, поліцією, прикордонниками та місцевим населенням продовжують ліквідовувати осередки пожеж в лісових масивах Рокитнівського, Дубровицького та Березнівського районів Рівненської області.

Читайте такожЗа два місяці на Херсонщині вигоріло майже 100 гектарів трави й очерету (відео)

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Рівненській області.

Так, згідно з повідомленням, станом на 09:00 25 травня осередки загорання сухої трави, чагарників та підстилки в лісових масивах поблизу сіл: Старе Село, Глинне, Буда, Дроздинь, Карпилівка Рокитнівського району, села Будимля Дубровицького району та села Хотинь Березнівського району локалізовані та ліквідовані силами рятувальників, лісників, поліції, прикордонників та місцевого населення.

Водночас в Рокитнівському районі працює робоча група з представників головного управління ДСНС області, органів влади, лісової охорони, поліції та державної прикордонної служби.

"Ситуація з пожежами цілодобово моніториться та знаходиться під повним контролем. Рятувальники за допомогою дрона проводять аеророзвідку місцевості. На кордоні з Республікою Білорусь з метою недопущення лісової пожежі на територію України чергує 14 одиниць пожежно-рятувальної техніки ДСНС та 70 чоловік особового складу рятувальників, - зазначають у прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, про пожежу на території Рівненського природного заповідника стало відомо 24 квітня. За попередньою інформацією, ліс зайнявся від сухостою, який підпалили невідомі.

Рівненський природний заповідник - другий за розміром в Україні після Кримського. Тут мешкають десятки видів тварин, внесених до Червоної книги України та Міжнародної природоохоронної спілки.