Зловмисника загрожує арешт строком до трьох років / gp.gov.ua

На Житомирщині правоохоронці розслідують незаконну порубку дерев – верб та сосен – у Коростенському та Бердичівському районах області.

Про це кореспонденту УНІАН повідомила керівник відділу комунікацій Головного управління Нацполіції у Житомирській області Алла Ващенко.

За її словами, 29 травня у Бердичівському та Коростенському районах виявлено незаконну порубку дерев.

Відео дня

Так, до Бердичівського відділу поліції надійшло повідомлення від сільського голови села Романівки про те, що на околиці населеного пункту невідомі ріжуть дерева. На місці події працівники слідчо-оперативної група поліції з’ясували, що у лісосмузі поблизу села було вирубано 26 верб, а до вчинення незаконної порубки причетні троє місцевих жителів віком від 28 до 59 років. У них вилучили 2 бензопили, інші інструменти та гужовий віз з деревиною.

Читайте такожУ Харківській області викрили групу чоловіків, які незаконно вирубували дерева

Того ж дня у Коростенському районі поблизу села Дідковичів працівники місцевого лісгоспу виявили факт незаконної порубки 8 сосен. Неподалік було зупинено автомобіль «ЗІЛ», завантажений 4-метровими колодами. Як з’ясували працівники поліції, за кермом перебував 40-річний житель Малинського району, також у кабіні знаходився пасажир – 36-річний житель Корост енського району. Поліцейські також вилучили у порушників  автомобіль з лісопродукцією.

За обома фактами розпочато досудові розслідування за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.

Законодавством такі дії караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Як повідомляв УНІАН, в Олевському районі Житомирщини також розслідують незаконну порубку дубів.

У цьому районі в ніч з 22 на 23 травня працівники лісгоспу виявили незаконну порубку дерев у лісовому масиві поблизу села Поясків. Працівникам лісової охорони вдалося затримати автомобіль з навантаженими дубовими колодами.