Незаконна вирубка лісу в Україні / фото gp.gov.ua

Як повідомила сьогодні кореспонденту УНІАН керівник відділу комунікацій Головного управління Нацполіції у Житомирській області Алла Ващенко, встановлено, що в Олевському районі в ніч з 22 на 23 травня працівники лісгоспу виявили незаконну порубку дерев у лісовому масиві поблизу села Поясків.

Працівникам лісової охорони вдалося затримати автомобіль з навантаженими дубовими колодами. Поліція розпочала кримінальне провадження.

Читайте такожУ Харківській області викрили групу чоловіків, які незаконно вирубували дерева

Відео дня

На місці події працівники слідчо-оперативної групи Олевського відділення поліції виявили сліди незаконної порубки дерев. За кермом зупиненого автомобіля Volkswagen LT перебував 42-річний житель Рівненської області. У транспортному засобі поліцейські виявили 16 дубових колод довжиною понад 1 м кожна. Чи є ці дерева особливо цінними, наразі встановлюють фахівці.

Автомобіль з вантажем правоохоронці вилучили.

Читайте такожУ Дніпрі вирубують дерева, які зміцнюють дамбу

Нині розпочато досудове розслідування за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України, у рамках якого правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до правопорушення.

Законодавством такі дії караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.