REUTERS

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. «Всі роботи з завершення будівництва і переміщення арки нового безпечного конфайнменту на об'єкт «Укриття» йдуть згідно з графіком. Сподіваюся, що вже через 168 днів ми завершимо процес її переміщення», - написав міністр.

Читайте такожЛідери G7 готові співпрацювати з Україною в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Також Семерак повідомив, що 25 квітня на рахунки Європейського банку реконструкції та розвитку надійшли додаткові кошти від країн-донорів для завершення будівництва сховища для відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2), у тому числі 1,4 млн євро від України.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2016 року голова ЧАЕС Ігор Грамоткін заявляв, що роботу зі спорудження над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС нового укриття і сухого сховища для відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2) буде завершено до кінця 2016 року. Після проведення всіх необхідних випробувань у 2017 році об'єкти введуть в експлуатацію.

Читайте такожПорошенко: Україна зобов’язується у визначені строки добудувати конфайнмент на ЧАЕС

У травні 2016 року лідери країн "Великої сімки" підтвердили готовність співпрацювати з Україною в ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Також раніше повідомлялося, що Україна очікує додаткових $105 млн міжнародної донорської допомоги для завершення будівництва нового безпечного конфайнменту – захисної споруди, якою до кінця 2017 року накриють зруйнований в 1986 році енергоблок №4 Чорнобильської АЕС.